Retur & Byten

Fel eller brist på vara

Om det är fel på varan så måste du hör av dig till oss, maila oss på info@holli.se Tillbaka får du instruktioner och en eventuell returfraktsedel. Är det något vi funderar på så ringer vi till dig. Så bifoga gärna ett telefonnummer i mailet.

Transportskada

Om det har blivit något fel på varan via transporten, alltså om det är transportskadat så måste du anmäla detta till de bolag som vi skickat paketet med. Dokumentera skador genom att ta bilder med kameran, de underlättar väldigt mycket vid reklamationen mot tranportföretagen.

Retur

Vill du skicka något i retur så kan du göra det. Du står då för hela frakten. Skriv ut en orderbekräftelse som du tidigare fått via mailen och lägg med i paketet. Vi tar inga returer på receptfria läkemedel. Skicka som paket till oss, skicka absolut inte så vi får åka och hämta ut det på något utlämningställe, paket ska skickas som företagspaket alternativt i brev om det går. Paket som kommer till utlämningställe hämtar vi inte ut och det kommer att gå i retur till er.

Du har inte returrätt om: Om du köpt Receptfria läkemedel gäller ej ångerrätt, vi tar inte mot returer på dessa varor eller om du brutit någon försegling på kosttillskotten så du kommer in till innehållet eller öppna upp livsmedelsförpackningar.

Returpaket skickas till:
JiRo i Sverige AB / Holli.se, Köpmannagatan 9B, 762 31 Rimbo

Ångerrätt / Hävning och Konsumentverkets Ångerblankett

Se här för utskrift av blankett (Konsumentverkets ångerblankett) vid ångerrätt, fyll i och skicka in till oss: Klicka här

Din ångerrätt (ångerfristen) gäller under 14 dagar. Vi ersätter endast varorna. Du står för frakten. I ditt meddelande till oss måste det klart framgå att du ångrar dig / häver ditt köp . Ångerfristen börjar löpa den dag du tog emot varan eller en väsentlig del av den.

Retur får ej ske mot postförskott eller efterkrav till oss. Varorna som du vill skicka åter till oss ska packas och skickas med varsamhet. Du bör använda dig av den fraktsedel du får av oss. Den får du när du anmält din ångerrätt. Väljer du att skicka tillbaka godset med egen tranportleverantör så säg detta till oss när du anmäler din ångerrätt. Det är du som ansvarar för att de du vill skicka i retur når oss.

Se här för utskrift av blankett (Konsumentverkets ångerblankett) vid ångerrätt, fyll i och skicka in till oss: Klicka här

Vi holli.se kommer att ta ut en avgift om vi hunnit skicka paket vid det fall du ångrar dig eller häver ditt köp. Då har vi lagt ut en kostnad för leveransen och denna returfrakt kommer vi att ta 49:- för. Då ingår returfrakten och emballage. Det är de kostnader vi har för detta. Häver du ditt köp före vi skickat det så utgår inga kostnader alls.

Har ni betalt med kort så drar vi av detta vid returen av pengar till kortet, Har ni valt faktura så kommer vi att fakturera dessa 49:- + adminstrationsavgift / Fakturaavgift 19:-.

När du utnyttjat din ångerrätt och vill häva köpet: Du är skyldig att hålla varan i lika gott skick som när du fick den. Du får inte använda den, men naturligtvis försiktigt undersöka den. Om varan skadas eller kommer bort på grund av att du är vårdslös förlorar du ångerrätten. Du får ej bryta förseglingen på produkterna.
Det finns undantag då ångerrätten inte gäller.

 

Exempel på varor och tjänster som ångerrätten inte gäller: Utdrag från konsumentverket.

  • En förseglad ljud- eller bildupptagning eller ett förseglat datorprogram och förseglingen har brutits av konsumenten.
  • Kulturevenemang och idrottsevenemang.
  • En tjänst som har fullgjorts och konsumenten uttryckligen har samtyckt till att tjänsten påbörjas utan ångerrätt.
  • Varor som snabbt kan försämras. Till exempel livsmedel och varor med sista förbrukningsdag.
  • Lösnummer av en tidning eller tidskrift.
  • Varor som är specialtillverkade efter konsumentens anvisningar eller som har en tydlig personlig prägel.

Återbetalningsskyldighet

Vi ska, om du utnyttjat din ångerrätt, betala tillbaka vad du har betalat för varan snarast eller senast inom 14 dagar från den dag då vi tog emot meddelandet om att du ångrat dig. Du får själv betala returkostnaderna när du sänder tillbaka varan. Vi vill såklart att varan då kommer in inom denna period också eller ett sändningsnummer som talar om att varan är på väg till oss. Bifoga alltid något i returen / sändningen så vi vet vem det är som skickat åter varor. Men börja alltid med att höra av dig så hjälper vi dig med returförfarandet. Vi betalar åter när varan kommit in till oss. Skicka aldrig returer så vi behöver åka till något utlämningsställe för att hämta ut det. Ska alltid vara företagspaket oavsett vilket fraktbolag du använder eller via postgången och valfritt bolagså det kommer in till oss på vårt lager.

Återbetalning ska ske med samma betalningssätt som vid köpet. Kortköp sätts åter in på ditt kort. Har du redan betalt via din faktura så måste du bifoga ett Bankgiro eller kontornummer vi ska sätta in pengarna på samt bank. Har du ej betalt fakturan så fixar vi en kreditfaktura.

Konsumentens rätt till Hjälp

Du kan alltid ringa oss i denna fråga, är det något som inte stämmer så hör av dig till oss, vi kommer att hjälpa dig så gott vi kan.
Om inte så kan du vända dig till Konsumenverket, vi följer deras råd och verkan, http://www.konsumentverket.se/Foretag/Konsumentratt/Konsumentkoplagen/ Eller ARN, http://www.arn.se alternativt EU:s gemensamma tvistlösningssida https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=SV

För mer information se under fliken Allmäna Villkor, eller klicka här så tar vi er vidare