Liposomer – Vad är det?

Gå tillbaka till Magazine

En liposom är en liten fettbubbla gjord av samma material som ett cellmembran. Den primära anledningen till användningen är som bärare av näringsämnen. Detta leder till ett mer effektiviserat sätt att få näringsämnen till specifika delar av kroppen och undvika förlust av ämnen när det passerar genom kroppen.

Liposomer beskrevs första gången i 1961 och används i nutid av progressiva hälsoföretag. Det används även för att transportera droger vid behandling av sjukdomar såsom cancer.

Många näringsämnen som C-vitamin kan bara blandas i vatten och måste kombineras med specifika transportörer på membranerna i cellerna för att leda till tunntarmen. Detta är den specifika fördelen med liposomer, näringsämnen och andra cellinnehåll kan röra sig genom den vattniga yttre världen och inte lösas upp, vilket ger en sub-optimal upptagning.

Vi på Holli letar alltid efter de absolut bästa produkterna inom sina områden och vi erbjuder en rad av liposomala varianter på vitaminer, mineraler och andra näringsämnen. Priset på produkterna stiger när du ser ordet liposomalt i beskrivningen, men vi hoppas att ni förstår att effektiviseringen av kroppens upptagning kan argumenteras göra produkterna billigare sett till effekten.

Tack för din uppmärksamhet, vi finns här för att hjälpa till på facebookinstagram, email (info@holli.se), telefon(0175-20500) och i butik. Vi hörs!