Holli + Barnmat

Gå tillbaka till Magazine

Holli har anammat uppdraget att erbjuda barnmat som vi verkligen kan representera utan att kompromissa på varken smak, näring eller pris. Varför är just barnmat-nischen så exploaterad för vinst? Gång på gång hittar vi produkter som vi aldrig skulle erbjuda till våra egna barn. Onaturliga ingredienser och tillsatser, dåliga leverantörskedjor, högt sockerinnehåll och höga priser är återkommande variabler som vi är trötta på att se.

Vi satte oss ner och diskuterade vad som skulle krävas av produkterna om de ska finnas på hyllorna hos Holli. Vi började med att sålla bort alla märken som inte följde våra riktlinjer gällande sockernivåer, sedan onaturliga ingredienser och därefter varumärken som inte följer Holli’s standard gällande företagspraxis och visioner.

Det fanns en rad med varumärken kvar efter gallringen och vi bestämde oss för att själva testa ett flertal produkter tillsammans med vänner och familj. Redan första försöket blev rätt:

Stefan, vår VD, tog hem Alex&Phil’s barnmat till sina egna barn och blev glatt överraskad när barnen redan efter ett par dagar inte ville äta något annat. Vad va så gott? Vi visste redan att produkterna följer vår standard när det kommer till kvalité, näringsinnehåll och leverantörskedjor – vi passade på att dyka in i receptet för måltiden som omgående blev favoriten.

Kyckling, mango & kokos:

kokt quinoa* 35%, mango* 20%, kyckling*

15%, kokosmjölk* 15%, gul lök* 6%, paprika* 5%, grönsaksbuljong*

2,5% (vatten, purjolök*, palsternacka*, morot*, gul lök*, kålrot*),

rapsolja* 1%, ingefära* 0,5%, gurkmeja* 0,05%

Innehållsdeklaration/100g:

energivärde 583 kJ/139 kcal,

fett 6,2 g (varav mättat fett 3,5 g, enkelomättat fett 1,3 g, fleromättat

fett 0,8 g), kolhydrater 12 g, varav sockerarter 3,3 g (endast naturligt

förekommande), protein 7,1 g, salt 0,02 g (endast naturligt förekommande

natrium), järn 1,1 mg, vitamin B6 0,15 mg, vitamin B3

3,6 mg, folat 44,6 μg.

Användningen av inte helt konventionella ingredienser leder till en spännande smakupplevelse för barnen. Quinoa, palsternacka och mango som ingår i det nämnda receptet leder inte bara till en unik & god smak, utan fungerar även utmärkt för att fylla måltiden med alla de viktiga näringsämnena. Användningen av kokosmjölk rundar av smaken utan att addera gluten och mjölk.

Vi kommer att fortsätta utveckla vårat barnmat-koncept och vi är stolta över det senaste tillskottet i både den fysiska butiken samt online. Det går nu att köpa Alex&Phil’s barnmat (måltider, mellis, smoothies och gröt) i 6-pack till ett riktigt bra pris. Låt era barn testa och bestämma vad dem tycker.

holli.se erbjuder kosttillskott, supplement, livsmedel och massa annat för din hälsa och allmänna välmående. Vi hjälper gärna till om ni har några frågor genom facebookinstagram, email, telefon(0175-20500) eller i vår fysiska butik i centrala Rimbo, mitt i Roslagens hjärta norr om Stockholm.

Inget produktresultat.