Äppelcidervinäger – Holli.se

Gå tillbaka till Magazine

Äppelcidervinäger har under många år varit debatterat i samhället angående dess hälsoeffekter. Mycket information cirkulerar och vi tänkte i samband med att vi äntligen fått in Bragg’s produkt (en av marknadens absolut bästa) ta och klargöra lite hälsopåståenden gällande vad forskningen säger. Utöver de punkter som vi nämner nedan så finns även viss forskning gällande fertilitet, detox, allergi-behandling och anti-inflammatoriska egenskaper. Holli är noggranna med vad vi rekommenderar och vi låter er göra er egna research gällande övriga hälsoeffekter.

Blodsocker:

Äppelcidervinäger påstås assistera vid blodsocker-hantering för både diabetiker och icke-diabetiker. Att konsumera vinäger tillsammans med en måltid med hög kolhydrat-halt assisterar kroppen att hantera den initiala blodsocker-höjningen. För en diabetiker har det även här visat sig sakta ner dem initiala kolhydraterna – men höjningen förskjuts och måste fortfarande hanteras. Detta förenklar dock markant processen att äta mer kolhydrater och reglera blodsockret med insulin.

Viktminskning:

Många inom hälsa- och tränings-industrin uppmanar till användning av Äppelcidervinäger för viktminskning. Forskningen är otydlig men har visat sig effektiv vid test på gnagare då resultaten visat sig minska fett-ackumulering samt ökad fettsyraoxidation. Vid test på människor finns det en icke-signifikant trend som visar på minskat intag av kalorier efter användning. Bevisen för ökad mättnad är troliga men behöver mer forskning för att definieras som fakta.

Kardiovaskulär hälsa:

Äppelvidervinäger har visat sig proaktivt effektiv för behandling av en rad med hjärt- och kärl-sjukdomar. Forskningen har framför allt utförts på gnagare men finns även tydlig forskning som stärker hypotesen om dess effekt på människor. Förbättrade blodlipider och minskad oxidativ stress var tydliga resultat samt minskat blodtryck hos djur-modeller med höga stressnivåer.

Oral hälsa:

Produkten har visat sig effektiv vid rengöring av orala utrymmen och även visat resultat när det kommer till att göra tänderna vitare. Produkten är dock PH-sur så överdriven exponering kan ha motsatt effekt.

Det finns i övrigt hälsopåståenden kopplat till äppelcidervinäger och dess påverkan på surt återflöde, förebyggande av osteoporos, mjältbehandling, energiförstärkning, kramp-minskning och behandling av problem relaterade till hicka. Vi hoppas att mer forskning kan göras på produkten för att tydliggöra dess positiva effekter på kropp och sinne.

Äppelcidervinäger från Bragg framställs av saften från solmogna äpplen som först fått jäsa till en cider och sedan omvandlas till vinäger. Metoden är traditionell och naturlig. Hos holli.se hittar du nu Bragg Äppelcidervinäger, den absolut bästa på marknaden till lägsta möjliga pris. Vid frågor kan ni kontakta oss på Facebook, email, telefon eller i vår fysiska butik.