Måndag, 02 Januari 2017 Hälsa & Träning

Grönt Kaffe!

Grönt Kaffe!

Det finns många myter och förutfattade meningar om grönt kaffe. Allt från att det skulle ha enorma effekter på fettförbränningen till att det inte skulle ha några effekter alls, utan at det istället var en ensam amerikansk doktors påhitt för att försöka sko sig ekonomiskt på det framtagna preparatet. Som så ofta så ligger sanningen förmodligen någonstans mitt emellan. Gröna kaffebönor är sådana som skördats och fermenterats, men inte rostats. Den gröna kaffebönan innehåller något som kallas för klorogensyra. Det gör förvisso även den rostade kaffebönan, men halterna av klorogensyra sjunker under rostningen. Att vanligt kaffe som vi dricker har vissa fettförbrännande egenskaper har varit känt i många många år. Klorogensyran är det ämne som bidrar till att ”förbränningen” ökar och därmed är det enkelt att räkna ut att grönt kaffe är kraftfullare än vanligt kaffe som rostats.

 

Klorogensyran fungerar som ett slags signalsubstans i kroppen. Det säger åt levern att i större utsträckning använda det inlagrade fettet istället för det fett vi precis fått i oss via maten. Dessutom, menar de gröna kaffeförespråkarna, kan klorogensyra fördröja kroppens förmåga att ta upp socker, det hämmar det så kallade glukosupptaget. Grönt kaffe har också andra fördelar på kroppen genom sina antioxidantiska egenskaper. Så ett intag av grönt kaffe kan vara fördelaktigt ur flera aspekter. Men tillbaka till viktminskning och ökad fettförbränning. Det finns ingen medicin eller tillskott i världen som kan göra mer än några procent av det jobbet åt dig. För att nå en hälsosam vikt krävs en livsstil därefter. Det handlar om en balans mellan kosten och motionen. Så om du funderar på att köpa grönt kaffe så se det endast som ett komplement. Ett kosttillskott som kan boosta din väg mot hälsa lite extra men det är du själv som kommer behöva göra jobbet.

 

Jag personligen tyckte det var motiverande och skönt att ha grönt kaffe som en liten extra hjälpande hand på vägen mot min matchvikt. Vi på holli.se vill därför kunna erbjuda riktigt bra grönt kaffe med 50 % klorogensyra till ett riktigt bra pris.

Jag vill avsluta med ett uttalande som Chalmers i Göteborg gjorde efter att ha utfört en medelstor studie på grönt kaffe Det vi upptäckte är att klorogensyra, som man finner i de gröna kaffebönorna har positiva effekter på hälsan. Det hämmar glukosuppkomsten och bidrar därmed till att kroppen fördröjer att ta upp socker, vilket i sin tur leder till minskat kroppsfett. Den gröna kaffebönan innehåller även andra ämnen som kan vara hälsosamma för kroppen. (Kemisk miljövetenskap vid Chalmers)

 

/Jimmy Lidberg holli.se


Kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade produkter

Grönt Kaffe Extrakt 60 st Kapslar
149 kr (199 kr)
Grönt kaffe + Hallonketon Better You 60st Kapslar
169 kr (225 kr)
Trim Pro Bättre Hälsa 90 st Kapslar
176 kr (235 kr)
0 kr

Erbjudanden

NiaCel 250 (nicotinamide riboside)
779 kr
 • Kan bromsa åldrandet?!
 • Mycket intresse kring denna produkt Nu i högre styrka.
Stress B-komplex Thorne
179 kr
 • Med extra B5 för binjurestöd
 • Ett omfattande komplex av B-vitamin
Diskmedel Green Apple & Basil Attitude
39 kr
 • Attitude diskmedel, tillverkad av rena produkter. Certifierad av EcoLogo
 • Mer action med färre bubblor, skonsam för händerna
  Esberitox 200st Tabletter
  189 kr
  %
  Esberitox 200st Tabletter
  200st tabletter
  • Innehåller tre välkända medicinalväxter - Baptisia, Tuja och Echinacea
  • Lindrar förkylningssymtom
   Adrenal Cortex Thorne
   149 kr
   • Stödjer sunda nivåer av kortisol (Stressnivåer)
   • Bidrar till upprätthållande av kroppens immunförsvar och stresshantering
   CoEnzyme Q10 Liposomal Quicksilver 50 ml
   495 kr
   CoEnzyme Q10 Liposomal Quicksilver 50 ml
   Coenzym Q10 i liposomal form
   • Liposomal form för absolut bäst upptag
   • Bidrar till sunda energinivåer